Over mij

Dit ben ik, Arlette, het gezicht achter de camera.

 

Ik ben getrouwd met Rudi en mama van onze zoon Noah.

Als klein meisje vond ik het al heerlijk om mensen te fotograferen. En nog steeds. Als fotograaf zie ik de wereld net even anders. Mijn passie is dan ook om jouw te laten stralen voor mijn lens. Ze zeggen over mij dat ik een echt mensen mens ben. Zelf enorm verlegen voor de camera dus ik weet als geen ander hoe het is. En jouw verlegenheid, onzekerheid tover ik om tot een stralende lach, vooral jezelf blijven, dat is mijn motto. 

Als vier jarige maakte ik mijn eerste portret van mijn ouders. Toen was alles nog analoog en zo ben ik ook begonnen.

Door middel van fotograferen leg ik momenten vast die je je later wil herinneren. Verbintenissen van het leven. Maar het is niet alleen een kiekje maken. Je moet er oog voor hebben en ook luisteren naar je klant wat zijn/haar wensen zijn. Niet iedereen wil op de foto, ik wou dat zelf ook nooit, dus ik weet hoe het is, juist daardoor en door mijn vele jaren aan ervaring komt het als vanzelf. Waarom klanten voor mijn kiezen; Ik ken de pieken en dalen van het leven en heb als geen ander heb ik ondervonden hoe waardevol het is om dat vast te leggen wat je je later nog wil kunnen herinneren, want herinneringen vervagen maar als je deze vast laat leggen blijven ze leven voor altijd. Ook voor je kinderen en kleinkinderen….. 

 

Wat ik regelmatig te horen krijg is:

“Had ik jouw maar gebeld.” 

Zo ook vertelde Sabine mij dat ze spijt heeft dat ze voor haar belangrijke dagen geen fotograaf had ingehuurd. Maar deze momenten vast heeft laten leggen door een vriendin die zei dat ze dit wel even zou doen voor haar. Als ze nu foto’s voorbij ziet komen van een zwangere dame of een bruidje. Dan denkt ze had ik maar een fotoshoot geboekt, of een fotograaf ingehuurd voor mijn bijzondere grote dag.

Sterker nog ik heb dit zelf ondervonden door mijn camera te geven aan iemand waarvan ik dacht die kan dat wel. Maar helaas het viel tegen.

Of het moment dat je weet dat iemand niet lang meer bij je zal zijn, wacht dan niet met een fotoshoot boeken, denk niet dat komt nog wel of laat maar want hij/zij wil het niet, want dan krijg je spijt. Ook dit zijn momenten die je je wilt blijven herinneren, hoe moeilijk het ook is. Later ben je er dankbaar voor. 

Ik ken de pieken en dalen van het leven en heb als geen ander ondervonden hoe waardevol het is om juist dat vast te leggen wat je je later nog wil kunnen herinneren En dit is het moment om niet te twijfelen maar om te gaan voor mij, als professionele fotograaf en niet die oom of tante, die vriend of vriendin die kennis, broer of zus die ook een “dure” camera heeft en voorstel om dat wel even voor je te doen, hoor ze zeggen “Kom maar , dat doe ik wel even, dan kost het je niets.” Want ook al heeft iemand een dure camera, dat betekend niet dat diegene dan ook daadwerkelijk de kijk erop heeft.